x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia lovește cinci gări din centrul și vestul Ucrainei

Rusia lovește cinci gări din centrul și vestul Ucrainei

25 Apr 2022   •   13:39
Rusia lovește cinci gări din centrul și vestul Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Oleksandr Kamyshin, președintele Ukrzaliznytsia, compania feroviară de stat a Ucrainei,a declarat luni că forțele rusești au lovit cinci stații de cale ferată din centrul și vestul Ucrainei, potrivit CNN.

„Trupele rusești continuă să distrugă în mod sistematic infrastructura feroviară”, a spus el într-o declarație. „În această dimineață (luni - n.r.), în decurs de o oră, au fost lovite cinci gări din centrul și vestul Ucrainei”.

Kamyshin a declarat că cel puțin 16 trenuri de pasageri vor fi oprite.

El a adăugat că au existat victime, fără a oferi, însă, detalii.

Într-o declarație separată, Ukrzaliznytsia a transmis că nu a existat energie electrică pe liniile Shepetivka - Koziatyn, Zhmerynka - Koziatyn și Koziatyn - Fastiv, ceea ce a dus la întârzieri.

Maksym Kozytski, șeful administrației militare regionale din Lviv, a spus că un atac rusesc a avariat o gară din vestul Ucrainei.

„Astăzi, 25 aprilie, în jurul orei 08:30, în urma unui atac cu rachete, a avut loc o explozie la o substație a gării Krasne", a declarat el. „Unități ale Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență lucrează la fața locului să stingă incendiul".

Kozytski a declarat că nu există informații privind victimele în acest stadiu.

Potrivit lui Kozytski, una dintre armele care se apropiau a fost doborâtă de trupele de rachete antiaeriene ale Comandamentului aerian de Vest al forțelor aeriene ucrainene. El a precizat că rachetele au fost lansate în Ucraina dinspre sud-est, spunând că forțele rusești le-au lansat probabil de la bombardiere strategice.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina