x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia, nemulțumită de invitația la Reuniunea G7 a președintelui Volodimir Zelenski: Confruntarea va continua

Rusia, nemulțumită de invitația la Reuniunea G7 a președintelui Volodimir Zelenski: Confruntarea va continua

11 Oct 2022   •   16:20
Rusia, nemulțumită de invitația la Reuniunea G7 a președintelui Volodimir Zelenski: Confruntarea va continua
Sursa foto: Hepta

Administrația de la Moscova nu are așteptări de la Reuniunea G7, unde este invitat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și transmite că, în acest context, confruntarea va continua, potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Le Monde.

"Ambianţa acestui summit este deja evidentă şi previzibilă. Confruntarea va continua", a spus acesta despre reuniunea Grupului țărilor puternic industrializate (G7), care se va desfășura online, și unde este invitat și șeful statului ucrainean. 

Peskov a criticat afirmațiile președintelui american Joe Biden care a promis că va trimite în continuare Ucraineni sisteme antiaeriene avansate, avertizând că acest lucru nu va face decât să prelungească războiul.

'De facto, SUA sunt deja afundate în acest conflict. Iar livrările de astfel de sisteme nu vor face decât să prelungească acest conflict şi să provoace şi mai multă durere pentru o parte dintre ucraineni. Dar aceasta nu ne va schimba obiectivele şi nici rezultatul final", a mai spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Reuniunea de urgență G7, care se desfășoară marți în format virtual, a fost solicitată de  Volodimir Zelenski, după atacurile cu rachete lansate, luni, de forțele ruse în mai multe regiuni din Ucraina. 

”Discursul meu este programat, voi vorbi despre atacurile teroriste ale Federaţiei Ruse. Am discutat de asemenea despre creşterea presiunii asupra Federației Ruse şi ajutorul pentru restabilirea infrastructurii avariate”, a anunțat acesta.





 

×
Subiecte în articol: summit g7