x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia pretinde că a ucis peste noapte 600 de combatanți ucraineni în atacuri de artilerie

Rusia pretinde că a ucis peste noapte 600 de combatanți ucraineni în atacuri de artilerie

05 Mai 2022   •   11:55
Rusia pretinde că a ucis peste noapte 600 de combatanți ucraineni în atacuri de artilerie

Rusia pretinde că a ucis peste noapte 600 de combatanți ucraineni în atacuri de artilerie. Rusia spune că artileria sa a lovit mai multe bastioane ucrainene.

„Forțele armate ale Federației Ruse continuă operațiunea militară specială în Ucraina", a precizat Ministerul Apărării, conform Reuters.

„Peste 600 de naționaliști și 61 de unități de arme și echipamente militare au fost distruse", conform Ministerului Apărării.

Ministerul Apărării a mai spus că rachetele sale au distrus echipamente de aviație de pe aerodromul Kanatovo din regiunea centrală ucraineană Kirovohrad și un mare depozit de muniții din orașul Mikolaiv, situat în sudul Ucrainei.

Rusia a trimis zeci de mii de soldați în Ucraina la 24 februarie, în ceea ce a numit o operațiune specială pentru a reduce capacitățile militare ale vecinului său din sud și pentru a „elimina” „naționaliști periculoși”.

Forțele ucrainene au opus o rezistență dură, iar Occidentul a impus sancțiuni radicale Rusiei în încercarea de a o forța să-și retragă forțele.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina