x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia recrutează zeci de mii de sirieni pentru războiul din Ucraina

Rusia recrutează zeci de mii de sirieni pentru războiul din Ucraina

15 Mar 2022   •   15:32
Rusia recrutează zeci de mii de sirieni pentru războiul din Ucraina

Rusia a recrutat circa 40.000 de luptători din armata siriană și din milițiile aliate pentru războiul din Ucraina, afirmă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

''Până în prezent, peste 40.000 de sirieni s-au înscris pentru a lupta alături de Rusia în Ucraina'', a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

După ce președintele Volodimir Zelenski a anunțat că formează o legiune străină în cadrul forțelor ucrainene, Vladimir Putin a transmis că primește voluntari din Siria în armata rusă.

Acum OSDO afirmă că au fost deschise birouri de înrolare în Siria de către ofițerii ruși în coordonare cu armata siriană și milițiile aliate.  Circa 22.000 au fost deja acceptați. Aceștia provin din rândul forțelor armate siriene ori din milițiile pro-Damasc formate de ruși și au experiență pentru conflictele din zonele urbane.

Soldații sirieni ar fi atrași de plata promisă de armata rusă. În timp ce soldații câștigă circa 13-32 de euro/lună în Siria, Federația Rusă promite 1.000 de euro pentru a lupta în Ucraina. Totodată, beneficiază de o indemnizație de 7.000 de euro dacă sunt răniți iar în caz de deces familiile acestora primesc 15.000 de euro. Mercenarii sirieni au experiență în Libia și în enclava Nagorno-Karabah.

Rusia a ajutat regimul de la Damasc în 2015.

OSDO este un ONG cu sediul la Londra. 


 

×
Subiecte în articol: Rusia siria ucraina