x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia rodeaza in Siria bombardierele cu raza lunga de actiune

Rusia rodeaza in Siria bombardierele cu raza lunga de actiune

de Dan Constantin    |    21 Noi 2015   •   22:35
 Rusia rodeaza in Siria bombardierele cu raza lunga de actiune
Sursa foto: Vitaly V. Kuzmin/Vitaly V. Kuzmin

Rusia foloseste actiunile militare din Siria pentru a exersa in conditii de lupta aviatia cu raza lunga de actiune si flota pentru a lansa rachete din Mediterana si Marea Caspica.

Putin a primit vineri intr-o teleconferinta raportul Ministrului Apararii, al unor comandanti de la unitati situate la mare distanta de Siria cat si al generalului care conduce grupul rus de aviatie din Siria. Transcrierea teleconferintei este difuzata de kremlin.ru pentru a transmite clar amploarea angajarii militare a Rusiei in actiunile din Siria dar si a etala capacitatea ei de a lovi tinte aflate la mare distanta. Sunt date amanunte despre misiunile bombardierelor cu raza lunga de actiune care au decolat de la baza militara Engels din zona Saratov, pe Volga,care au parcurs o distanta de 9500 de km pana la tinte. Aeronavele Tu 160 au zburat 16 ore si 20 de minute peste Marea Barents,marea Norvegiei , Stramtoarea Gibraltar, fiind alimentate in aer. Alte misiuni au plecat de la baza aeriana Mozdok din Osetia de Nord, la 2000 de km de Siria, misiunea durand 5 ore de zbor.

Generalul Maksintev a mentionat ca grupul rus de aviatie din Siria s-a intarit cu 8 bombardiere SU-34 si avioane de atac SU- 27 SM3.  

×