x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia se pregătește pentru parada militară de Ziua Victoriei

Rusia se pregătește pentru parada militară de Ziua Victoriei

18 Apr 2022   •   15:56
Rusia se pregătește pentru parada militară de Ziua Victoriei
Sursa foto: Hepta

Rusia va organiza paradă militară cu ocazia Zilei Victoriei împotriva Germaniei naziste, în data de 9 mai. Vor participa aproximativ 11.000 de militari, în condițiile în care se află în plin conflict cu Ucraina, scrie RIA Novosti.

"În total, 11.000 de militari, 131 de unităţi de armament modern şi echipamente militare, 77 de avioane şi elicoptere participă la pregătirile pentru parada din Piaţa Roşie", au spus surse din Ministerul rus al Apărării.

Prima repretiție a avut loc, astăzi, la Alabino, o suburbie a Moscovei. Au participat 8 avioane de vânătoare MiG-29 care au survolat cerul sub forma literei "Z", devenită unul dintre simbolurile "operaţiunii militare speciale" în Ucraina.

"Vom sărbători ca de obicei. Este cea mai sfântă sărbătoare a noastră. La noi în ţară a fost şi va fi în continuare o sărbătoare sfântă pentru toţi ruşii", a anunțat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Generalul Oleg Saliukov, comandantul şef al forţelor terestre ale Federaţiei Ruse, a fost desemnat comandantul paradei militare din acest an în Piaţa Roşie.

×
Subiecte în articol: parada militara Rusia 9 mai