x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia susţine că a dejucat 16 atacuri teroriste în ultimul an

Rusia susţine că a dejucat 16 atacuri teroriste în ultimul an

11 Apr 2017   •   15:16
Rusia susţine că a dejucat 16 atacuri teroriste în ultimul an

Serviciile de securitate ruse au dejucat 16 atacuri teroriste în nouă oraşe din Rusia pe parcursul ultimului an, a susţinut marţi şeful Comitetului Naţional Antiterorist (CNA), Aleksandr Bortnikov, citat de EFE. Printre obiectivele a cel puţin 46 de celule ale unor organizaţii teroriste internaţionale lichidate se aflau mari oraşe precum Moscova, Sankt Petersburg, Ekaterinburg, Nijni Novgorod sau Soci. 

'Chiar acum există multe informaţii operative care indică faptul că liderii grupărilor teroriste care acţionează în Orientul Mijlociu şi care fac parte din Stat Islamic plănuiesc să organizeze atacuri teroriste în mai multe regiuni din lume, inclusiv în Rusia', a avertizat Bortnikov. În cazul Rusiei - unde a avut loc un atac terorist, la 3 aprilie, la Sankt Petersburg -, majoritatea celulelor teroriste care acţionează în interiorul ţării sunt formate din cetăţeni din ţările Asiei Centrale, care sunt scutiţi de viză la intrarea pe teritoriul rus.

'Nucleul dur al acestor grupări teroriste este format din cetăţeni din Comunitatea Statelor Independente (CSI, organizaţie din care fac parte majoritatea fostelor republici sovietice - n.r.), care ajung în ţară ca imigranţi economici', a explicat şeful CNA. La sosirea lor în Rusia, 'recrutează (militanţi - n.r.) în rândul comunităţii de imigranţi pentru a comite atentate', a mai declarat Bortnikov. 

La 3 aprilie, un terorist sinucigaş în vârstă de 22 de ani, originar din Kârgâzstan, identificat drept Akbarjon Djalilov, a detonat o bombă în metroul din Sankt Petersburg, ucigând 14 persoane, aminteşte Agerpres.

 

Citeşte şi:

Teroristul care a intrat cu un camion în mulțime la Stokholm își recunoaște vina

 

Moscova își dorește cooperare cu Washington-ul, nu confruntare

 

Un jurnalist italian a fost reţinut în Turcia

 

Atentat la Sankt Petersburg: Rusia, confruntată cu o ameninţare islamistă diferită

×
Subiecte în articol: Rusia atacuri teroriste