x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia susţine că va prezenta UE şi OSCE dovezi despre violenţele provocate la Kiev de forţe radicale

Rusia susţine că va prezenta UE şi OSCE dovezi despre violenţele provocate la Kiev de forţe radicale

de Agerpres    |    25 Feb 2014   •   18:22
Rusia susţine că va prezenta UE şi OSCE dovezi despre violenţele provocate la Kiev de forţe radicale

Moscova va prezenta în curând Uniunii Europene şi Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) înregistrări video care demonstrează violenţele provocate în Ucraina de către grupuri extremiste, a anunţat Ministerul rus de Externe într-o declaraţie publicată pe pagina sa de Facebook, după cum relatează ITAR-TASS.

Un reprezentant al diplomaţiei de la Moscova a precizat că aceste înregistrări vor fi prezentate marţi la întâlnirea pe care ministrul rus de externe Serghei Lavrov o va avea în capitala rusă cu secretarul general al OSCE, Lamberto Zannier, iar miercuri la întrevederea pe care şeful diplomaţiei ruse o are programată cu ambasadorii UE acreditaţi în Rusia.

"Suntem profund îngrijoraţi de situaţia din Ucraina şi, în special, de modul în care această situaţie este comentată în capitalele occidentale şi de felul în care se încearcă influenţarea ei", a afirmat reprezentantul Ministerului rus de Externe.

Moscova a declarat în repetate rânduri că responsabilitatea pentru violenţele de la Kiev revine "extremiştilor", acuzând totodată Occidentul de "dublu standard" în politica faţă de Ucraina, ţară care s-a confruntat săptămâna trecută cu confruntări violente fără precedent, soldate cu numeroase victime.

"Partenerii noştri occidentali - din Europa şi SUA - au aruncat toată vina pe puterea din Ucraina şi nu au calificat aşa cum era de aşteptat, aşa cum ar fi trebuit, acţiunile extremiştilor", afirma recent Serghei Lavrov.

×
Subiecte în articol: violente kiev rusia ucraina