x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruşii au găsit cel mai mare fragment descoperit până în prezent din meteoritul care a căzut în Urali

Ruşii au găsit cel mai mare fragment descoperit până în prezent din meteoritul care a căzut în Urali

26 Feb 2013   •   16:38
Ruşii au găsit cel mai mare fragment descoperit până în prezent din meteoritul care a căzut în Urali
Sursa foto: captura video

Cel mai mare fragment descoperit până în prezent din meteoritul care a căzut pe 15 februarie în regiunea Celiabinsk a fost găsit de cercetători ai Universităţii federale din Ural în cursul unei expediţii în regiune, a anunţat luni şeful expediţiei Viktor Gorohovski. Potrivit expertului, fragmentul din meteoritul în chestiune cântăreşte peste un kilogram. În total, peste 100 de resturi au fost descoperite în zona cercetată.

"Am parcurs o distanţă de 50 de km lungime a traiectoriei căderii meteoritului", a spus Gorohovski, potrivit Ria Novosti, citată de Agerpres.

Pe 15 februarie, un meteorit s-a dezintegrat în spaţiul aerian din Uralul meridional şi din nordul Kazahstanului, provocând rănirea uşoară a unor persoane, precum şi pagube materiale în Tiumen, Kurgan, Ekaterinburg şi Celiabinsk. În total, peste 1.500 de persoane au fost rănite de explozia meteoritului.

Potrivit Ministerului de Interne al regiunii Celiabinsk, meteoritul s-a dezintegrat în şapte fragmente, dintre care unul a căzut în lacul Cebarkul , lăsând în gheaţă un diametru de aproape opt metri în diametru.

×