x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruşii vor suspenda regimul fără vize cu Turcia

Ruşii vor suspenda regimul fără vize cu Turcia

27 Noi 2015   •   16:39
Ruşii vor suspenda regimul fără vize cu Turcia

Rusia a decis să suspende regimul fără vize cu Turcia de la începutul lui 2016, a declarat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov, la finalul întrevederii cu omologul său sirian Walid Muallem, informează TASS şi AFP.

'Conducerea Federaţiei Ruse a luat decizia de a suspenda regimul fără vize care funcţionează între Rusia şi Turcia. Această decizie va intra în vigoare la de la 1 ianuarie', a spus Lavrov.

Înainte de consultările cu Muallem, şeful diplomaţiei ruse a declarat că Ankara 'a depăşit limitele admisibilului şi acest lucru ar putea duce Turcia într-o situaţie complicată'.

Tensiunile au continuat să se adâncească între Rusia şi Turcia, după incidentul de marţi, când un bombardier rus Su-24 a fost doborât de aviaţia turcă pe motiv că a încălcat spaţiul aerian al Turciei. Moscova susţine contrariul şi afirmă că aparatul său nu a părăsit spaţiul aerian al Siriei, unde era angajat în campania de lovituri aeriene împotriva poziţiilor grupărilor islamiste.

Imediat după incident, MAE rus le-a 'recomandat' ruşilor să evite în viitorul apropiat călătoriile în Turcia, iar la scurt timp agenţia federală pentru turism, Rosturism, le-a recomandat operatorilor din domeniu să retragă de la vânzare pachetele turistice în această ţară. Joi, MAE rus le-a cerut ruşilor aflaţi pe teritoriul Turciei să revină în ţară.

×
Subiecte în articol: serghei lavrov vize turcia Rusia