x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rute ocolitoare de teama Coreii de Nord

Rute ocolitoare de teama Coreii de Nord

07 Mar 2009   •   00:00

Avioanele companiilor aeriene sud-coreene folosesc rute ocolitoare pentru a nu fi nevoite să survoleze teritoriul Coreii de Nord. Măsura intervine după ce Phenianul a anunţat că nu poate garanta siguranţa zborurilor în apropierea spaţiului său aerian, relatează CNN.



"A ameninţa cu acţiuni militare împotriva unei aeronave civile care zboară conform reglementărilor internaţionale în domeniu nu este numai împotriva legilor internaţionale, ci şi o acţiune inumană. Acest gest nu poate fi justificat în nici un fel", a declarat Kim Ho-Nyun, purtător de cuvânt al Ministerului pentru Unificare, cerând Coreii de Nord să garanteze siguranţa zborurilor.

Potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap, Phenianul a anunţat joi că este "nevoit să declare că pentru avioanele civile sud-coreene nu poate fi garantată securitatea" în spaţiul său aerian.

În baza ultimului avertisment, companiile Korean Air şi Asiana Airlines au prevăzut rute ocolitoare pentru 14 curse zilnice către Statele Unite şi Rusia, care vor dura cu până la 40 de minute mai mult.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe