x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-a întors roata în SUA: un antrenor a fost destituit pentru că e... alb!

S-a întors roata în SUA: un antrenor a fost destituit pentru că e... alb!

16 Mar 2012   •   07:36
S-a întors roata în SUA: un antrenor a fost destituit pentru că e... alb!

Directorul sportiv al unui liceu din Minnesota, Statele Unite, a fost suspendat de autoritati, dupa ce s-a descoperit ca l-a destituit pe antrenorul de base-ball al liceului, din motive rasiale, informeaza Associated Press. Mai precis, antrenorul destituit e alb, iar directorul sportiv isi doreste un director de origine asiatica.

Ce-i drept, jumatate dintre elevii liceului respectiv sunt de origine asiatica, dar in echipa de base-ball a liceului nu se gaseste nici unul dintre acestia, iar rezultatele echipei au fost foarte slabe in ultimul sezon.

Dupa destituire, antrenorul Michael Grover si-a exprimat pe Facebook revolta pentru a fi destituit din cauza rasei sale, postarea sa trezind un larg interes in randul comunitatii locale si nu numai.

Dupa interventia autoritatilor, postarea a fost stearsa.

In schimb, Grover le atrage atentia prietenilor ca media din SUA a 'uitat' sa precizeze ca echipa liceului, antrenata de el, a castigat doi ani la rand campionatul de bass-ball, iar in prezent este formata din jucatori fara experienta, ceea ce explica rezultatele slabe.

×
Subiecte în articol: antrenor destituit in sua rasial