x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe S-a sinucis regizorul filmului "Top Gun". Tony Scott s-a aruncat de pe un pod din Los Angeles, lăsând un bilet de adio

S-a sinucis regizorul filmului "Top Gun". Tony Scott s-a aruncat de pe un pod din Los Angeles, lăsând un bilet de adio

20 Aug 2012   •   05:52
S-a sinucis regizorul filmului "Top Gun". Tony Scott s-a aruncat de pe un pod din Los Angeles, lăsând un bilet de adio

Cunoscutul regizor hollywoodian Tony Scott, din al carui palmares artistic fac parte pelicule celebre precum "Top Gun", "True Romance" sau "Man on Fire" , s-a sinucis duminica, aruncandu-se de pe podul Vincent Tomas din Los Angeles, informeaza site-ul tmz.com.

In autoturismul regizorului de 68 de ani a fost gasit un bilet de adio. Corpul sau neinsufletit a fost gasit la trei ore dupa tragicul eveniment, in jurul orei locale 12:30, a precizat locotenentul de politie Joe Bale.

Regizor, producator, actor si scenarist, Tony Scott s-a nascut in Marea Britanie, in 1944, si este fratele la fel de celebrului regizor Ridley Scott.

Printre filmele regizate de Tony Scott se numara "Foamea" (1983), cu Catherine Deneuve si Susan Sarandon, "Top Gun" (1986), cu Tom Cruise, "Politistul din Beverly Hills II" (1987), cu Eddie Murphy, "Zilele tunetului" (1990), cu Tom Cruise, "Ultimul samaritean" (1991), cu Bruce Willis si Halle Berry, "Iubire adevarata/ True Romance" (1993), cu Christian Slater si Patricia Arquette, "Valul ucigas" (1995), cu Gene Hackman si Denzel Washington, "Un admirator fanatic" (1996), cu Robert de Niro si Wesley Snipes, "Spioni de elita" (2001), cu Robert Redford si Brad Pitt, "Domino" (2005), cu Keira Knightley si Mickey Rourke, "De neoprit/ Unstoppable" (2010), cu Denzel Washington.

A fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, pentru mai multe productii de televiziune, printre care si "The Good Wife", trofeu pe care l-a si castigat in 2002, pentru "The Gathering Storm". In 1995, a castigat Michael Balcon Award, la gala BAFTA.

×