x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "SĂ CRAPE STRĂINII!"/Raid rasist

"SĂ CRAPE STRĂINII!"/Raid rasist

de Carmen Plesa    |    27 Ian 2009   •   00:00

Furie şi revoltă în cartierele de la periferia Romei, unde italienii au început să-şi facă dreptate, după mai multe agresiuni pentru care sunt cercetaţi imigranţi. Duminică a fost o adevărată "vânătoare de vrăjitoare", notează La Repubblica, făcând şi bilanţul: nouă imigranţi au fost băgaţi în spital.



Grupuri de tineri italieni înarmaţi cu bâte de baseball, urlând "Să-i omorâm!" şi "Plecaţi la voi în ţară" au agresat patru români şi cinci albanezi. Două dintre atacuri au avut loc în plină stradă, iar altul, într-un bar.
"Trebuie să ne dea dreptul ca, dacă îi prindem cu prostii, să putem să-i omorâm", este doar unul dintre comentariile rasiste care se aud la Guidonia, unde în urmă cu câteva zile o fată a fost violată, iar prietenul ei, bătut. Doi români sunt bănuiţi ca autori ai faptelor. Pentru raidul rasist au fost arestaţi doi tineri italieni, sub acuzaţiile de tentativă de tâlhărie, provocare de leziuni, proferare de ameninţări, cu circumstanţa agravantă de a fi acţionat din motive de discriminare rasială. "Să moară toţi blestemaţii ăştia de străini", a spus un prieten al celor doi".
"Cum cade în sondaje Guvernul, cu precizia unui ceas elveţian, reîncepe vânătoarea de străini" comentează un jurnalist italian.

×
Subiecte în articol: externe