x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Saakaşvili acuză Moscova

Saakaşvili acuză Moscova

de George Daniel Ripa    |    28 Sep 2007   •   00:00

Preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili, a acuzat, intr-un discurs ţinut la Naţiunile Unite, că Rusia este in spatele unor "misiuni de teroare" in interiorul teritoriului georgian.

Georgienii vor să cureţe pădurile de agenţii ruşi

Preşedintele georgian, Mihail Saakaşvili, a acuzat, intr-un discurs ţinut la Naţiunile Unite, că Rusia este in spatele unor "misiuni de teroare" in interiorul teritoriului georgian. Saakaşvili a declarat că o persoană ucisă de forţele se securitate georgiene in Repubica separatistă Abhazia s-a dovedit in cele din urmă a fi un colonel rus. Ambasadorul rus la ONU susţine că, de fapt, acea persoană era un instructor "antiterorist", insă nu este foarte clar pe cine instruia el in pădure. "Cineva trebuie să se intrebe ce făcea un colonel din armata rusă in pădurile georgiene?", a declarat ironic Saakaşvili. "Vreau să-i intreb pe prietenii noştri ruşi - nu mai există destul teritoriu in Rusia? Nu mai sunt păduri in Rusia pentru ca ofiţerii ruşi să nu mai moară prin pădurile georgiene?", a intrebat Saakaşvili. "Georgienii ar face orice pentru a agrava situaţia", a răspuns Vitali Churkin, ambasadorul rus la ONU.

Â

GAZ MAIÂ SCUMP. Preşedintele turkmen, Gurbanguli Berdimuhammed, a admis la răndul său că există tensiuni intre ţara sa şi Rusia in problema preţului pe care Moscova il plăteşte pentru gazul turkmen, iar momentul ales a fost chiar prima sa vizită oficială in Statele Unite. Cotidianul rus Kommersant susţine, citănd surse ruseşti, că Turkmenistanul intenţionează să crească preţul gazului de la 100 la 150 de dolari mia de metri cub. Problema turkmenilor este insă că nu pot face acest lucru decăt violănd actualele inţelegeri bilaterale. Dacă Rusia va accepta noul preţ impus de Turkmenistan, prima ţară care va resimţi şocul va fi Ucraina.

×
Subiecte în articol: externe