x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Salah Abdeslam, inculpat pentru 'crime teroriste şi participare la activităţile unui grup terorist'

Salah Abdeslam, inculpat pentru 'crime teroriste şi participare la activităţile unui grup terorist'

19 Mar 2016   •   18:47
Salah Abdeslam, inculpat pentru 'crime teroriste şi participare la activităţile unui grup terorist'

Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele de la Paris, a fost inculpat pentru 'crime teroriste şi participare la activităţile unui grup terorist' în cadrul anchetei privind atentatele de la 13 noiembrie 2015, a anunţat sâmbătă parchetul federal belgian, relatează AFP. 

Un complice, 'aşa-numitul Monir Ahmed Alaaj alias Amine Choukri', arestat în acelaşi timp vineri la Bruxelles, a fost inculpat pentru acelaşi capete de acuzare şi plasat în detenţie, a precizat parchetul într-un comunicat. 

Amid Aberkan, proprietarul locuinţei unde cei doi fugari au fost arestaţi în cartierul Molenbeek din Bruxelles, a fost inculpat pentru 'participare la activităţile unui grup terorist şi ascunderea unor criminali' şi a fost reţinut. 

Un alt membru al familiei Aberkan, Djemila M., a fost acuzată de 'participare la activităţile unui grup terorist şi ascunderea unor criminali', însă nu a fost privată de libertate, conform sursei citate. În cele din urmă, o altă femeie, Sihane A., 'a fost pusă în libertate fără a fi inculpată'. 

Salah Abdeslam a fost audiat la nou sâmbătă după-amiază de un judecător de instrucţie la sediul poliţiei federale de la Bruxelles. 

Personaj-cheie al atentatelor celor mai grave comise vreodată în Franţa, Salah Abdeslam este vizat din 24 noiembrie 2015 de un mandat de arestare european emis de un judecător francez, ceea ce ar trebui să uşureze predarea sa justiţiei din Franţa. 

Mandatul de arestare european permite evitarea procedurii internaţionale standard, extrădarea, care este de multe ori prea complicată şi nesigură, comentează AFP.

 

Sursa: AGERPRES

×