x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marți, zi de doliu național în Republica Moldova, în semn de comemorare a victimelor de la aeroport

Marți, zi de doliu național în Republica Moldova, în semn de comemorare a victimelor de la aeroport

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2023   •   16:30
Marți, zi de doliu național în Republica Moldova, în semn de comemorare a victimelor de la aeroport

Marți va fi zi de doliu național în Republica Moldova, în semn de comemorare a victimelor de la aeroport, potrivit unui decret semnat de Maia Sandu, președintele R. Moldova.

„Pentru comemorarea lui Serghei Muntean și Igor Ciofu, victime ale incidentului tragic care a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău în data 30 iunie 2023 și în semn de profundă compasiune și solidaritate cu familiile, rudele și apropiații victimelor, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat un decret privind declararea zilei de 4 iulie 2023 zi de doliu național”, anunță Președinția Republicii Moldova.

Drapelele de stat vor fi arborate în bernă, iar la ora 12.00 se va cinsti memoria victimelor prin păstrarea unui moment de reculegere.

„Autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor li se recomandă să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 4 iulie la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor. Președinta Maia Sandu a semnat și un decret prin care se conferă post-mortem Medalia lui Igor Ciofu, locotenent-colonel în rezervă al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, și lui Serghei Muntean, agent-șef adjunct al Poliției de Frontieră a MAI”, se menționează în finalul comunicatului.

Un atac armat a avut loc vineri seara pe Aeroportul internațional din Chișinău.

Un cetățean străin, căruia i-a fost interzisă intrarea în R.Moldova, a împușcat mortal un polițist de frontieră și un angajat al securității aeroportuare. Atacatorul a fost capturat, el aflându-se în stare gravă la spital.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: doliu r moldova maia sandu