x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şapte suspecţi arestaţi la 12 ani după un important furt de diamante pe aeroportul din Amsterdam

Şapte suspecţi arestaţi la 12 ani după un important furt de diamante pe aeroportul din Amsterdam

21 Ian 2017   •   17:10
Şapte suspecţi arestaţi la 12 ani după un important furt de diamante pe aeroportul din Amsterdam

Şapte persoane au fost arestate şi Olanda şi Spania, la 12 ani după un furt de diamante de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam considerat unul din cele mai importante furturi de bijuterii din lume din ultimii 15 ani, a anunţat sâmbătă poliţia militară olandeză citată de AFP. 

Poliţia militară a efectuat vineri şi sâmbătă un total de şapte arestări în legătură cu furtul din 25 februarie 2005, se precizează într-un comunicat publicat pe contul de Facebook al instituţiei. 

Este vorba de cinci bărbaţi şi două femei, toţi cetăţeni olandezi, care au fost reţinuţi la Amsterdam şi Valencia, şi nu sunt excluse şi alte arestări, se mai arată în comunicat. 

Bijuteriile, cu o valoare estimată la 72 milioane de dolari (67 milioane euro), se aflau într-un vehicul blindat al companiei aeriene KLM, într-o parte închisă şi securizată a aeroportului, şi au fost sustrase de indivizi înarmaţi în timp ce se pregătea urcarea lor într-un avion către Anvers, în nordul Belgiei. 

O marte parte din diamantele furate atunci au fost recuperate "direct după jaf", într-un vehicul folosit pentru fugă, dar restul bijuteriilor, cu o valoare estimată în prezent la 43 milioane de dolari (40 milioane de euro), încă nu au putut fi găsite.AGERPRES

×