x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy, atacat cu ouă şi pietre în oraşul basc Bayonne (VIDEO)

Sarkozy, atacat cu ouă şi pietre în oraşul basc Bayonne (VIDEO)

02 Mar 2012   •   12:46
Sarkozy, atacat cu ouă şi pietre în oraşul basc Bayonne (VIDEO)

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a fost nevoit sa se refugieze intr-un bar, in timpul unei vizite in orasul Bayonne, din sud-vestul tarii, unde traieste mintoritatea basca, dupa ce a fost ingramadit de o multime de protestatari din care s-a aruncat cu pietre si oua.

Sarkozy era prezent acolo in campanie electorala, cand, cateva zeci de persoane care il huiduiau s-au apropiat de acesta, dand startul unei imbulzeli. Sarkozy a fost inconjurat de fortele de securitate, care l-au indrumat spre cel mai apropiat bar, pentru a pune capat incidentelor.

"Protestatarii strigau ca vor sa-l bata si i-au cerut demisia", a povestit un martor.

Presedintele a stat in Bar du Palais aproximativ o ora, la iesire afirmand ca cei care l-au atacat sunt niste "huligani". Majoritatea protestatarilor erau separatisti basci.

Sarkozy a blamat "actele de violenta si comportamentul inacceptabil al minoritatii", adaugand ca se afla pe teritoriu francez, iar presedintele Frantei se poate plimba oriunde doreste in Franta. Sarkozy a mai spus ca nu s-a lasat niciodata intimidat, in cei cinci ani de mandat, de presiunea strazii si nu o va face nici acum.

×