x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy s-a dus în voiaj la Moscova. Putin l-a primit la reşedinţa ta

Sarkozy s-a dus în voiaj la Moscova. Putin l-a primit la reşedinţa ta

de Marina Constantinoiu    |    14 Noi 2012   •   17:25
Sarkozy s-a dus în voiaj la Moscova. Putin l-a primit la reşedinţa ta
Sursa foto: NATALIA KOLESNIKOVA/AFP

Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a primit "cu căldură", miercuri, la reşedinţa sa de la Novo-Ogarevo din apropiere de Moscova pe fostul şef al statului francez Nicolas Sarkozy, aflat în vizită privată în capitala rusă, relatează AFP.

"Dragă Nicolas, bună ziua, sunt foarte fericit să te revăd, sunt foarte fericit că ai găsit o ocazie de a veni la Moscova", l-a întâmpinat preşedintele rus, tutuindu-şi oaspetele, după ce l-a îmbrăţişat la intrare. Primele minute ale întâlnirii celor doi s-au desfăşurat în prezenţa presei.

"Îmi amintesc cu plăcere perioada în care am lucrat împreună pentru rezolvarea unor probleme serioase, care se refereau la dezvoltarea relaţiilor dintre ţările noastre, dintre Rusia şi Europa, dar şi la alte probleme stringente", a continuat Putin, potrivit sursei citate. "Sunt foarte bucuros să constat că relaţiile dintre Rusia şi Franţa se dezvoltă pas cu pas cu noul preşedinte. Vedem o continuitate, şi suntem foarte fericiţi", a adăugat acesta.

La rândul său, Sarkozy i-a răspuns preşedintelui rus:"Mulţumesc că m-ai invitat, Vladimir, îmi amintesc foarte bine momentul pe care l-am petrecut aici. Atunci conduceai aceeaşi maşină". Sarkozy invoca, astfel, un episod dintr-o vizită oficială pe care a efectuat-o în Rusia. "Ştii că întotdeauna am fost de părere că Rusia era un partener natural al Europei. Aparţinem aceluiaşi continent şi avem atâtea lucruri de făcut împreună", a adăugat Sarkozy. "Ai invocat momentele amicale şi momentele cele mai dificile pe care le-am trăit împreună. De fiecare dată am putut să le depăşim pentru că a existat încrederea şi prietenia", a mai spus fostul preşedinte francez.

Nicolas Sarkozy, învins la prezidenţiale în mai de către socialistul Francois Hollande, şi care de la plecarea sa de la Palatul Elysee a rămas departe de viaţa politică, a sosit marţi la Moscova pentru a participa la o ceremonie de decernare a premiului care recompensează "cele mai bune investiţii din Rusia", organizată de un grup privat.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Nicolas Sarkozy