x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarkozy, satirizat într-un joc la care a contribuit şi o româncă

Sarkozy, satirizat într-un joc la care a contribuit şi o româncă

de Mihaela Matachita    |    14 Iun 2010   •   00:00

Un joc de cărţi satiric, la conceperea căruia a participat o româncă şi în care preşedintele francez Nicolas Sarkozy apare în postura de rege, înconjurat de patru dame – Carla Bruni, fostele două soţii şi Rachida Dati, ex-ministru al Justiţiei –, a fost lansat, luni, în Franţa, de colectivul artistic ArtIsNotDead, a relatat AFP.



Sarkozy apare în postura celor patru regi din jocul de cărţi, iar Carla Bruni este desenată ca Venus de Botticelli. Premierul francez Fran∏ois Fillon este reprezentat drept valet, asemenea ministrului de Interne Brice Hortefeux.
În joc mai apare Jean Sarkozy, unul din fiii preşedintelui, care s-a aflat recent în centrul unei polemici pentru că a încercat să obţină, la vârsta de doar 23 de ani, şefia unei importante instituţii publice franceze. La rândul său, preşedintele american Barack Obama apare ca joker.

Bazele colectivului ArtIsNotDead au fost puse de sociologul Olivier Peyroux şi de artistul plastic Laura Todoran, în scopul de a sensibiliza publicul larg în legătură cu o serie de teme, prin intermediul unor creaţii şi evenimente artistice. Laura Todoran este absolventă a Facultăţii de Arte din Bucureşti şi a participat la mai multe expoziţii de grup şi personale, în ţară şi străinătate, printre care "Ein Blick(e)/Regard(s)" (Centrul francez din Berlin, 2009), "The door" şi "Romania Jour J" (Europe XXL, festival Lille 3000, Lille, 2009) şi "1000 fa∏ons de dire je t'aime" şi "Babel" (Centrul cultural Alban Minville, Toulouse, 2008).

Următoarea ediţie a acestui joc de cărţi va fi consacrată Italiei şi premierului Silvio Berlusconi.

×
Subiecte în articol: externe