x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şase ţări în care dansul este interzis prin lege

Şase ţări în care dansul este interzis prin lege

13 Iul 2015   •   17:04
Şase ţări în care dansul este interzis prin lege
Japonia

În Japonia este ilegal să dansezi din 1940 când cluburile de noapte se transformaresă în bordeluri. Spre sfârşitul secolului 20 poliţia a închis ochii, atunci când dansul s-a prelungit după miezul nopţii în barurile din Japonia. Acest lucru s-a întâmplat până în momentul în care au crescut numărul incidentelor violente generate de consumul de droguri.

Această lege veche de 75 de ani a fost abolită zilele trecute, probabil şi pentru Jocurile Olimpice care se vor desfăşura în Japonia în anul 2020.

Kuwait


În această ţară arabă dansatul în public este complet interzis. Regurile sunt extrem de precise mai ales în privinţa comportamentului spectatorilor la concerte, unde este îngăduit aplaudatul şi un pic balansatul.

Criticii spun că această lege este un simptom al întăririi linii dure a islamismului care nu are legătură cu trecutul ţării. La ora actuală unul dintre cei mai proeminenţi parlamentari se luptă pentru legalizarea comercializării alcoolului.

Afganistan

În anul 2012 insurgenţii talibani au decapitat 17 oameni care au participat la o petrecere care avea loc în sudul Afganistanului, pentru că ascultau muzică şi dansau.

Iran


Odată cu revoluţia iraniană din 1970 dansul a fost intrezis şi în acest stat. Iranul, până în acel moment, a fost centru cultural şi legănul celei mai importante companii de balet din Orientul Mijlociu.

Germania


În această ţară europeană este înterzis dansul în timpul sărbătorilor de Paşti. În această peroadă a anului în unele regiuni ale Germaniei este interzisă până şi ascultarea muzicii în locuri publice.

Suedia


Suedia este considerată una dintre cele mai progresive ţări din lume, cu toate acestea dansul în public este interzis indiferent de perioada anului.

Barrule, cluburile şi restaurantele au nevoie de o licenţă specială pentru a avea voie să lase clienţii să danseze, activitate considerată de oficiali ca fiind una care conduce către haos. În această ţară nu ai voie nici măcar să baţi ritmul cu piciorul în ritmul muzicii. Ca şi în Germania, şi în Suedia, această lege este considerată un anacronism.

×
Subiecte în articol: dans in public interzi prin lege