x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Confuzie la Kiev: Ucrainenii susțin că resturile unui satelit NASA s-au prăbușit. Americanii neagă

Confuzie la Kiev: Ucrainenii susțin că resturile unui satelit NASA s-au prăbușit. Americanii neagă

de Redacția Jurnalul    |    20 Apr 2023   •   10:00
Confuzie la Kiev: Ucrainenii susțin că resturile unui satelit NASA s-au prăbușit. Americanii neagă
Sursa foto: Hepta

Ucrainenii susțin că resturile unui satelit NASA s-au prăbușit miercuri seara în zona orașului. În replică, reprezentanții agenției americane neagă și spun că satelitul se afla pe orbită în momentul în care la Kiev a fost observată o explozie de lumină.

Un flash care a luminat cerul deasupra capitalei ucrainene Kiev a generat numeroase speculații.

Oficialii de la Kiev au declarat că bănuiesc că este vorba despre un satelit NASA care a căzut pe Pământ. De asemenea, forțele aeriene ucrainene au spus că flash-ul ar fi putut fi un meteorit. Incidentul s-a produs miercuri, în jurul orei locale 22:00 și a fost urmat de o alertă de raid aerian

Agenția spațială americană anunțase la începutul săptămânii că un satelit de peste 600 de kilograme va reintra în atmosferă miercuri. Nava spațială RHESSI, folosită pentru a observa erupțiile solare, a fost lansată pe orbita joasă a Pământului în 2002 și a fost scoasă din uz în 2018, a precizat NASA.

Însă Rob Margetta, de la Biroul de Comunicații al NASA, a declarat pentru BBC că satelitul se afla pe orbită în momentul în care a fost observată lumina de la Kiev.

Ulterior, rețelele de socializare ucrainene au fost inundate de teorii, vorbindu-se inclusiv de extratereștri.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nasa satelit prabusit