x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Saudiții, îngroziți de prima ediție a Comic-Con din țara lor: ”Indecență și desfrâu”

Saudiții, îngroziți de prima ediție a Comic-Con din țara lor: ”Indecență și desfrâu”

24 Feb 2017   •   22:40
Saudiții, îngroziți de prima ediție a Comic-Con din țara lor: ”Indecență și desfrâu”

Saudiţii au catalogat drept "indecent" pe reţelele de socializare primul festival Comic-Con desfăşurat în Arabia Saudită, deşi manifestarea a fost considerată un succes de către autorităţi, informează AFP. 

Organizarea acestui festival de pop-art, jocuri video şi seriale TV face parte din dorinţa guvernului de a oferi o gamă mai mare de distracţii tinerilor din această ţară, unde jumătate din populaţie are sub 25 de ani - în pofida rezistenţei cercurilor religioase conservatoare. 

Într-un stat guvernat de o versiune mai rigidă a Islamului, segregarea de gen este necesară. Şi chiar dacă festivalul a avut intrări separate pentru bărbaţi şi femei, aceştia s-au regăsit unii lângă alţii într-o cameră întunecată, plină până la refuz, pe un fundal de muzică rock, în deschiderea acestui festival desfăşurat între 16 şi 18 februarie în oraşul Jeddah (vest). 

"Indecenţă, amestecarea cu femeile musulmane, dansul şi muzica nu pot fi considerate un divertisment, este o invitaţie la desfrâu şi la păcat", a scris internautul Tamim @ m_1385 pe Twitter. 

Joi, Autoritatea pentru divertisment din Arabia Saudită a indicat că organizatorii festivalului vor fi penalizaţi pentru anumite "încălcări", însă nu a oferit detalii suplimentare. 

Festivalul a fost organizat de către compania locală Time Entertaiment şi susţinut de către Autoritatea pentru divertisment, care, în pofida "încălcărilor" a subliniat "succesul evenimentului în materie de conţinut şi organizare". 

De joi, numeroşi saudiţi au apelat la Twitter pentru a denunţa festivalul, unul dintre aceştia catalogându-l chiar ca pe o "sărbătoare a adoratorilor diavolului la Jeddah".

AGERPRES

×