x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cea mai mare bancă elvețiană, în mijlocul unui scandal legat de scurgerea de informații

Cea mai mare bancă elvețiană, în mijlocul unui scandal legat de scurgerea de informații

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2023   •   22:30
Cea mai mare bancă elvețiană, în mijlocul unui scandal legat de scurgerea de informații
Sursa foto: Hepta

Procurorii elvețieni au început o anchetă care îi vizează pe autorii unei scurgeri de informații privitoare la banii murdari de la Credit Suisse.

Procurorii federali elvețieni au lansat proceduri penale care îi vizează pe autorii unei scurgeri de informații din 2022 privind mii de conturi ale Credit Suisse. Anunțul a fost făcut vineri, potrivit Reuters.

Scurgerea de informații a vizat peste 18.000 de conturi deținute, printre alții, de escroci, oameni de afaceri sancționați și persoane care au încălcat drepturile omului. Astfel, cea mai mare bancă din Elveția a fost aruncată într-un scandal legat de banii murdari.

Conturile, care au fost deținute din 1940 până în 2010, au fost divulgate în februarie anul trecut către cotidianul german Sueddeutsche Zeitung, care le-a transmis organizațiilor media din întreaga lume. Identitatea persoanei sau a organizației responsabile de scurgerea de informații rămâne necunoscută.

Procurorii au declarat că presupusele infracțiuni în acest caz au legătură cu încălcarea legilor privind secretul bancar. Ancheta a început după ce a fost formulată o plângere. Reprezentanții procuraturii și ai băncii nu au spus dacă plângerea a fost făcută chiar de Credit Suisse.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: credit suisse