x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal de pedofilie în Chile: Papa Francisc acceptă renunţarea altor doi episcopi

Scandal de pedofilie în Chile: Papa Francisc acceptă renunţarea altor doi episcopi

28 Iun 2018   •   15:24
Scandal de pedofilie în Chile: Papa Francisc acceptă renunţarea altor doi episcopi

Papa Francisc a acceptat joi renunţarea din funcţie a altor doi episcopi chilieni (ridicând numărul total la cinci) continuând astfel să sancţioneze ierarhia unei biserici acuzată că a tăcut şi a acoperit practici de pedofilie comise de preoţi chilieni, relatează AFP. 

Sfântul Scaun a anunţat într-un comunicat demisia episcopului de Rancagua, Monsenior Alejandro Goic Karmelid, 78 de ani, precum şi a episcopului de Talca, Monsenior Horacio del Carmen Valenzuela Abarca, în vârstă de 64 de ani. 

Ansamblul episcopatului chilian şi-a înaintat în bloc demisia, la 18 mai, după o serie de întâlniri dure cu papa Francisc la Vatican, un demers inedit în istoria recentă a Bisericii Catolice. 

Suveranul Pontif a acceptat deja recent demisia a trei episcopi chilieni, printre care şi controversatul Monsenior Juan Barros pe care papa îl susţinuse cu prilejul vizitei sale apostolice în Chile. 

Alţi doi episcopi în vârstă de peste 75 de ani au renunţat la funcţiile lor după ce au împlinit vârsta de pensionare.AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc episcopi pedofili