x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal diplomatic fără precedent. Zece oficiali maghiari au primit interdicţie de a intra pe teritoriul american

Scandal diplomatic fără precedent. Zece oficiali maghiari au primit interdicţie de a intra pe teritoriul american

de Veronica Micu    |    19 Oct 2014   •   15:49
Scandal diplomatic fără precedent. Zece oficiali maghiari au primit interdicţie de a intra pe teritoriul american
Sursa foto: budapestbeacon.com

Două portaluri de ştiri, atv.hu şi 444.hu, au anunţat că zece oficiali maghiari, suspectaţi de corupţie, au primit interdicţie de a intra pe teritoriul SUA. Potrivit ATV, citat de The Budapest Beacon, multe dintre aceste persoane sunt oameni de afaceri cunoscuţi ca având legături cu Fidesz, partidul de guvernământ.

444.hu susţine faptul că, printre cei care au primit interdicţie, se află Árpád Habony, un apropiat al premierului ungar Viktor Orban şi al lui Péter Heim, preşedinte al Szazadveg, un think-tank al partidului Fidesz (think-tank: o structură independentă ce regrupează experţi, realizează studii şi face propuneri îndeosebi în domeniul politicilor publice şi al economiei). Recent, Szazadveg a fost angajată de premierul ungar să dezvolte şi să implementeze o strategie care să îmbunătăţească imaginea Ungariei în Statele Unite.

András Giró-Száz, care a părăsit Szazadveg în 2010 pentru a deveni purtătărul de cuvânt al guvernului, a fost de asemenea interzis pe teritorul american.

Cele două site-uri de ştiri înaintează ideea potrivit căreia incidentul diplomatic fără precedent ar avea legătură cu apropierea din ultima vreme dintre Rusia şi Ungaria.

×