x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SCANDALOS! Comandantul navei de Costa Concordia a părăsit nava înaintea evacuării ultimilor pasageri

SCANDALOS! Comandantul navei de Costa Concordia a părăsit nava înaintea evacuării ultimilor pasageri

de Marina Constantinoiu    |    15 Ian 2012   •   08:22

Comandantul navei de croaziera Costa Concordia a parasit nava vineri seara inainte de evacuarea ultimilor pasageri, a declarat duminica la SkyTG24 procurorul insarcinat cu ancheta, relateaza France Presse si postul de televiziune francez BFM TV.

Intrebat daca stie ca Francesco Schettino, arestat sambata pentru omor multiplu, naufragiu si abandonarea navei, a parasit nava inainte ca toti pasagerii sa fie evacuati, procurorul Francesco Verusio, de la parchetul din Grossetto, a raspuns "Din pacate, trebuie sa confirm aceasta circumstanta". Cautarile la locul naufragiului navei, survenit vineri seara, au continuat. Comandantul navei sustine ca stanca de care nava s-a lovit nu era marcata pe hartile de navigatie. El a fost arestat impreuna cu adjuncul sau, fiind acuzati de omucidere si abandonarea vasului care naviga foarte aproape de mal.

Purtatorul de cuvant al pompierilor a declarat ca duminica dimineata ca se auzeau zgomote provenite de la una din puntile navei. "S-au auzit zgomote, dar nu exista contact vocal", a declarat Luca Carli unui jurnalist al AFP, precizand ca zgomotele respective au fost auzite de catre echipele de salvare duminica la ora 6:00 GMT (7:00, ora locala). Dupa descoperirea [i salvarea, in cursul noptii de sambata spre duminica, a unui cuplu de tineri sud-coreeni, numarul estimat de persoane disparute a coborat la 39, potrivit autoritatilor locale.

Carli a precizat ca zgomotul a fost auzit pe puntea numarul 3 a navei. Pompierii au explicat ca cercetarile la Costa Concordia sunt dificile din cauza inclinarii foarte mari a navei pe o parte, la 80 de grade, si din cauza faptului ca ea este semiinundata.

×