x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul interceptarilor - Ancheta a fost redeschisa in Grecia

Scandalul interceptarilor - Ancheta a fost redeschisa in Grecia

06 Feb 2006   •   00:00

Sinuciderea suspecta a unui angajat al companiei Vodafone revine in actualitate, dupa ce autoritatile elene au redeschis ancheta pentru a vedea daca exista vreo legatura cu scandalul interceptarii telefoanelor unor demnitari in perioada Jocurilor Olimpice din 2004.

SINUCIS? Potrivit publicatiei saptamanale britanice The Sunday Times, Politia reexamineaza sinuciderea lui Kostas Tsalikidis, in varsta de 39 de ani, directorul de proiectare de la Vodafone Grecia, care a fost gasit spanzurat in apartamentul sau din Atena la 9 martie 2005, la doua zile dupa descoperirea programului de interceptare a telefoanelor mobile ale unor demnitari si doar cu o zi inainte ca Vodafone sa informeze Cabinetul premierului despre existenta acestui program. George Koronias, directorul general al companiei britanice Vodafone, a decis inchiderea softului de interceptare imediat dupa descoperirea lui, ceea ce a impiedicat ulterior descoperirea celor care efectuau interceptarile. Desi, saptamana trecuta, Vodafone a anuntat ca sinuciderea nu a avut nici o legatura cu interceptarile, Politia analizeaza in prezent informatiile din laptopul victimei.

SUSPECT. Familia lui Koronias sustine ca, inainte de a se sinucide, barbatul ar fi declarat ca are probleme legate de locul de munca. Scandalul interceptarii telefoanelor mobile ale unor demnitari greci a generat speculatii ca in spatele afacerii s-ar afla agenti secreti americani. Guvernul elen a anuntat ca pentru transmiterea conversatiilor inregistrate erau folosite patru antene amplasate in proximitatea Ambasadei SUA din Atena.

×
Subiecte în articol: externe