x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul Societe Generale: Kerviel, incitat de şefi să continue speculaţiile

Scandalul Societe Generale: Kerviel, incitat de şefi să continue speculaţiile

08 Iun 2010   •   00:00

Fostul trader al Societe Generale, Jerome Kerviel, acuzat că a cauzat băncii o pierdere de 4,9 miliarde euro în 2008, a declarat marţi, judecătorilor, că încurajările şefilor l-au incitat să continue asumarea unor plasamente extrem de riscante.
Potrivit AFP, judecătorul care instrumentează cazul, Dominique Pauthe, şi-a concentrat interogatoriul pe profilul psihologic şi personalitatea lui Kerviel, al cărui proces s-a deschis marţi la Paris. "Încurajările zilnice din partea superiorilor nu m-au frânat, ci m-au încurajat", a răspuns Kerviel, fără să precizeze în ce moment al carierei de trader au intervenit acestea.

Kerviel (acum în vârstă de 33 de ani) susţine că încălcarea sistemului de control al riscurilor era uneori tolerată la Societe Generale. El a reiterat că superiorii săi au avut cunoştinţă de poziţiile asumate şi le-au încurajat întrucât aduceau bani.
SocGen susţine pe de altă parte că fostul trader a acţionat pe cont propriu. Banca vrea condamnarea lui Kerviel, care riscă cinci ani de închisoare şi o amendă de 375.000 de euro dacă va fi găsit vinovat de acuzaţiile de abuz de încredere, fraudă informatică şi fals. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe