x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scanteia care ar putea provoca al treilea razboi mondial

Scanteia care ar putea provoca al treilea razboi mondial

de IncomeMagazine    |    09 Oct 2012   •   09:06
Scanteia care ar putea provoca al treilea razboi mondial
Sursa foto: thinkstock
Schimburile de focuri de la granita dintre Turcia si Siria continua. Dupa o saptamana incordata, fortele armate ale Ankarai au ripostat la un nou atac venit de dincolo de frontiera. Cine anume a tras, si acum si in cazurile anterioare – trupele guvernamentale sau rebelii sirieni, care vor sa atraga, astfel, Turcia in razboi, nu se stie, pentru ca arme au si unii si altii.


Cu cateva zile inainte ca tensiunea dintre cele doua state sa atinga cote alarlamante, Turcia si Qatar au decis sa reduca din ajutorul acorda grupurilor de rebeli, pana cand nu vor reusi sa se uneasca sub o singura conducere militara si politica. „E adevarat, in ce consta acest ajutor nu prea stie nimeni, cu exceptia guvernelor respective si a diferitelor servicii secrete”, scrie Die Welt.

Guvernul Siriei a promis sa ancheteze incidentul si a prezentat condoleante Turciei pentru cei cinci civili ucisi in timpul atacului de miercuri lansat asupra unui sat de frontiera. Die Welt constata, printre altele, ca „Damascul nu a confirmat ca atacul a fost comis de armata regulata, facand doar aluzie la grupari teroriste necontrolate”, adica la insurgentii care actioneaza in regiune.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

Citeste si
SUA au creat cea mai distrugătoare armă din istoria omenirii
Decizia UE care provoaca revolta gospodinelor
Cum va arata viitoarea harta a lumii
Unde trăiesc cel mai bine plătiţi expaţi
De ce nu poate Rusia declara Romania stat prietenos  



×
Subiecte în articol: siria turcia al treilea razboi mondial