x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scholz a vorbit cu Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a anunţat o rundă de negocieri cu Kievul

Scholz a vorbit cu Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a anunţat o rundă de negocieri cu Kievul

04 Mar 2022   •   17:46
Scholz a vorbit cu Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a anunţat o rundă de negocieri cu Kievul
Sursa foto: hepta

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a discutat prin telefon, vineri, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, despre conflictul militar din Ucraina, iar liderul de la Kremlin l-a anunţat că urmează o nouă rundă de negocieri cu Kievul şi au stabilit să menţină contactele.

"Cancelarul Olaf Scholz a discutat telefonic, vinerea aceasta, cu preşedintele rus, Vladimir Putin. În conversaţia de aproximativ o oră, cei doi lideri au făcut un schimb de puncte de vedere pe subiecte de dispută. Cancelarul s-a declarat preocupat în legătură cu informaţiile şi imaginile grave care vin de zile întregi din Ucraina. A cerut Rusiei să oprească imediat operaţiunile militare şi să permită accesul organizaţiilor umanitare", anunţă Guvernul de la Berlin într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de MEDIAFAX.

"Preşedintele Putin l-a informat pe cancelar că Rusia şi Ucraina au programat pentru acest sfârşit de săptămână a treia rundă de negocieri. Putin şi Scholz au stabilit să aibă noi discuţii", precizează Guvernul Germaniei.

Delegaţiile Ucrainei şi Rusiei au ajuns, joi seară, în cursul negocierilor desfăşurate în Belarus, la un acord asupra creării de coridoare umanitare, posibil printr-un armistiţiu temporar, iar negocierile ar urma să continue în a treia rundă.

Mihail Podoliak, unul dintre consilierii preşedintelui Ucrainei şi şef al delegaţiei ucrainene, a confirmat vineri că Administraţia de la Kiev vrea continuarea negocierilor, fără însă a spune când este programată următoarea rundă.

Olaf Scholz a cerut, vineri, evitarea implicării Alianţei Nord-Atlantice într-un conflict direct cu Rusia, pledând pentru continuarea eforturilor diplomatice pentru un armistiţiu în Ucraina. Într-un interviu acordat postului ZDF, Olaf Scholz a insistat că NATO nu trebuie să ajungă la o confruntare militară directă cu Rusia. "Acest lucru ar atrage după sine o escaladare dramatică a situaţiei din Ucraina, ar genera pericole majore. De aceea, nu va exista nicio decizie în sensul implicării statelor NATO la nivel militar", a subliniat Olaf Scholz.

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz