x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scholz şi Netanyahu au convenit extinderea cooperării germano-israeliene în materie de armamente

Scholz şi Netanyahu au convenit extinderea cooperării germano-israeliene în materie de armamente

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2023   •   23:30
Scholz şi Netanyahu au convenit extinderea cooperării germano-israeliene în materie de armamente
Sursa foto: Agerpres

Cancelarul german Olaf Scholz şi prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu au anunţat joi, cu prilejul unei întâlniri avute la Berlin, că doresc să extindă cooperarea în materie de armamente între ţările lor, transmite dpa.

Scholz a reafirmat intenţia Germaniei de a achiziţiona sistemul israelian de apărare antiaeriană Arrow 3, un proiect despre care a spus că reprezintă un 'foarte, foarte mare pas înainte' în cooperarea dintre cele două ţări.

După întrevedere, cancelarul a subliniat de asemenea că exporturile germane de arme către Israel vor continua. Este clar 'că vom continua să furnizăm arme Israelului', a afirmat el.

În trecut, Germania a livrat Israelului mai ales submarine, subvenţionând exporturile cu banii contribuabililor.

Germania consideră securitatea Israelului va fiind o prioritate de vârf a sa ca stat, dată fiind responsabilitatea Germaniei naziste pentru Holocaust în Al Doilea Război Mondial.

Sistemul israelian Arrow 3 urmează să devină parte a unui sistem de apărare antiaeriană european. El formează în prezent cel mai înalt nivel de apărare antirachetă multi-stadială al Israelului şi poate distruge sisteme de armament ofensive la altitudini de peste 100 km.

Nici unul din cei doi prim-miniştri nu a precizat când va fi semnat contractul şi care va fi amploarea sa.

'Am luat decizia să avansăm. Desigur, vom avansa cât de rapid posibil', a afirmat Netanyahu.

×
Subiecte în articol: Olaf Scholz benjamin netanyahu