x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe I s-a scurs creierul pe nas timp de un an şi jumătate. Bărbatul credea că e doar o alergie care nu mai trece

I s-a scurs creierul pe nas timp de un an şi jumătate. Bărbatul credea că e doar o alergie care nu mai trece

09 Mai 2013   •   07:21
I s-a scurs creierul pe nas timp de un an şi jumătate. Bărbatul credea că e doar o alergie care nu mai trece

Un bărbat din SUA care s-a prezentat la medic zicând că îi curge nasul de un an şi jumătate a rămas şocat când a aflat că de fapt lichidul expulzat zilnic pe nări se scurge din creier.

Joe Nagy a avut primele simptome în urmă cu 18 luni, însă la început scurgerile se petreceau doar de două sau trei ori pe săptămână. După o vreme, însă, lui Joe îi curgea zilnic un lichid alb din nas, astfel încât a mers la medic să-şi rezolve problema.

Medicii au descoperit că motivul este o gaură în membrana care acoperă creierul bărbatului prin care a început să picure lichidul cefalorahidian.

Joe a povestit că primul simptom a apărut într-o dimineaţă când s-a ridicat în capul oaselor şi lichidul a început să curgă.

"Era un lichid transparent care îmi curgea din nas ca nişte lacrimi", a povestit bărbatul. În câteva luni, episoadele acestea se repetau zilnic, lichidul curgând brusc, până ca Joe să apuce să scoată un şerveţel. Bărbatul credea, însă, că e doar o alergie.

Joe spune că s-a decis să meargă la medic atunci când picături din nas i-au căzut pe schiţele tehnice ale unor avioane (pasiunea acestuia).

"A căzut cam o lingură plină de lichid. Am udat toată schiţa. Mi-am zis: la naiba cu alergiile astea".

Neurochirurgul Peter Nakaji l-a operat pe bărbat, cosând spărtura din membrană.

"Este genul de afecţiune care se detectează greu, pentru că un nas care curge pare ceva foarte banal", a declarat doctorul.

Creierul şi măduva spinării se "scaldă" în lichid cefalorahidian, substanţă care are rolul de a proteja şi hrăni aceste organe. În fiecare zi, corpul uman produce aproximativ între 500 şi 1.200 de mililitri de lichid cefalorahidian.

După operaţie, secreţiile nazale ale lui Joe au încetat. 

×