x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Se prizează până şi în spaţiu?

Se prizează până şi în spaţiu?

de Sînziana Stancu    |    15 Ian 2010   •   00:00

Într-unul dintre hangarele navetelor NASA a fost găsită o pungă cu cocaină. Oficialităţile agenţiei spaţiale americane nu a găsit încă persoana care a strecurat drogul într-unul dintre cele mai bine păzite locuri din Statele Unite.



E greu de spus cine ar fi putut să facă asta, pentru că în hangarul de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida, care adăposteşte naveta Discovery, au acces peste 200 de angajaţi şi colaboratori. Cocaina putea fi strecurată de către oricare dintre ei în hangar. Inclusiv de astronauţi. Şase dintre ei ar urma să plece în misiune în spaţiu, în luna martie, scrie The Sun. De miercuri încoace, conducerea agenţiei anchetează pe toată lumea, face cercetări la faţa locului, inclusiv cu câini dresaţi antidrog... Dar, până acum, nimic.

Incidentul nu ar fi, totuşi, o noutate pentru NASA. În urmă cu trei ani, agenţia spaţială americană a fost nevoită să facă faţă unui alt scandal, de data aceea, de beţie în spaţiu. NASA a negat atunci acuzaţiile de petreceri cu băutură ale astronauţilor la bordul navelor spaţiale, după ce un raport intern al agenţiei informa că doi astronauţi ieşiseră în spaţiu beţi-morţi.

O dată fripte, oficialităţile NASA suflă acum şi-n iaurt. Se zvoneşte deja că, dacă nu va fi găsită persoana care a ascuns cocaina în hangar, misiunea din martie ar putea fi amânată de teama ca, după băutură, astronauţii să nu facă şi experienţe cu narcotice în spaţiu. Totuşi, resoponsabilii agenţiei afirmă că misiunea va avea loc la data stabilită.

×
Subiecte în articol: externe