x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SECETĂ în Franța! RESTRICŢII la consumul de apă

SECETĂ în Franța! RESTRICŢII la consumul de apă

11 Iul 2015   •   17:47
SECETĂ în  Franța! RESTRICŢII la consumul de apă
Sursa foto: Foto: balkaneu.com

Măsuri de restricţionare a consumului de apă în Franţa au fost impuse în 30 de departamente afectate de secetă, iar în alte 34 de departamente sunt în curs alerte de secetă, informează ziarul France Soir în pagina electronică de sâmbătă.

Măsurile au fost impuse de prefecturile din cele 30 de departamente cel mai afectate, în special Ouest, Sud-Ouest, Bourgogne şi Rhône-Alpes, scrie antena3.ro.

În alte 34 de departamente, persoanele fizice şi juridice sunt informate şi îndemnate să economisească apa, prin alerte de secetă, potrivit site-ului guvernamental Propluvia, pe care informaţiile sunt actualizate în timp real.

Începând de joi seara, zonele cele mai afectate, adică cele în care s-a depăşit pragul de "alertă consolidată", se află în Loire-Atlantique, Vendée, Maine-et-Loire, Eure-et-Loir, Loiret, Vienne, Charente, Indre, Dordogne, Lot, Lot-et-Garonne, Tarn, Tarn-et-Garonne, Landes, Pyrénées-Atlantiques, Cantal, Lozere, Ardeche şi Saône-et-Loire.

În zonele aflate în "criză", prelevările de apă neprioritare sunt oprite, inclusiv cele în scopuri agricole. Doar prelevările prioritare sunt autorizate, adică acele care privesc sănătate, securitatea civilă şi salubritatea. În zonele aflate în "alertă consolidată", reducerea prelevărilor în scopuri agricole este superioară sau egală cu 50% din consumul normal, iar anumite prelevări pot fi interzise.

De exemplu, în Ardeche, al cărei teritoriu a fost plasat în mare parte sub o "alertă consolidată", este interzis să se stropească peluzele şi spaţile verzi din bazinele hidrografice ale Ardeche, Doux şi de Eyrieux. Doar noile piscine pot fi umplute, iar stropirea legumelor este permisă numai între orele 19.00 şi 22.00 timp de trei zile pe săptămână.

×
Subiecte în articol: franta restricţii seceta apă