x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Secretarul de stat american afirmă că SUA şi China sunt angajate să prevină un conflict în Peninsula Coreeană

Secretarul de stat american afirmă că SUA şi China sunt angajate să prevină un conflict în Peninsula Coreeană

18 Mar 2017   •   16:20
Secretarul de stat american afirmă că SUA şi China sunt angajate să prevină un conflict în Peninsula Coreeană

Statele Unite ale Americii şi China sunt angajate să prevină un conflict în Peninsula Coreeană, a declarat sâmbătă, la Beijing, secretarul de stat american Rex Tillerson în cadrul unei conferinţe de presă comune cu ministrul de externe chinez Wang Yi, relatează DPA, Reuters şi AFP. 

Situaţia din Peninsula Coreeană a ajuns la o "la un nivel destul de periculos" şi SUA doresc să lucreze cu China pentru a convinge Phenianul să renunţe la programul său de înarmare nucleară, a mai spus Tillerson. 

"Vom lucra împreună pentru a vedea dacă putem convinge guvernul de la Phenian să-şi schimbe poziţia (...) şi să renunţe la dezvoltarea armelor nucleare", a afirmat şeful diplomaţiei americane după o întrevedere cu omologul său chinez. 

La rândul său, ministrul de externe chinez Wang Yi a declarat că rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU nu prevăd numai sancţiuni împotriva Coreii de Nord, ci şi reluarea discuţiilor pentru detensionarea situaţiei din regiune. 

"Toate părţile sunt obligate să pună în aplicare sancţiunile şi, în acelaşi timp, să reia negocierile" pentru rezolvarea paşnică a crizei nord-coreene, a mai spus Wang.AGERPRES

×