x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sediul unui grup de presă din Atena, evacuat în urma aruncării a două grenade

Sediul unui grup de presă din Atena, evacuat în urma aruncării a două grenade

17 Iun 2012   •   14:19
Sediul unui grup de presă din Atena, evacuat în urma aruncării a două grenade

Doua grenade, care nu au explodat, au fost descoperite duminica in fata sediului din Atena al postului privat de televiziune Skai, a anuntat o sursa din cadrul politiei, un incident condamnat ca o atingere la adresa democratiei in cursul unor alegeri legislative cruciale, relateaza AFP.

Politia a anuntat duminica dupa-amiaza ca a descoperit o a doua grenada in fata cladirii, unde efectua cercetari, dupa ce un agent de securitate al televiziunii a localizat prima grenada. Potrivit aceleiasi surse, grenadele aveau cuiele scoase.

"Democratia greaca este puternica, nu se lasa impresinata", a reactionat purtatorul de cuvant al Guvernului in exercitiu, Dimitris Tziodras, apreciind ca incidentul viza sa tulbure "desfasurarea alegerilor".

Utilizand aceleasi expresii, purtatorul de cuvant al dreptei grecesti, Yannis Mihelakis, dar si partidul radical de stanga Syriza au condamnat "o actiune terorista indreptata impotriva democratiei si libertatii de informare".

Ancheta a fost incredintata Brigazii de lupta impotriva terorismului, care urmeaza sa stabileasca daca este vorba despre o neglijenta din partea politiei.

Duminica de dimineata, o persoana necunoscuta a sunat la politie, anuntand ca doua grenade au fost depuse in fata sediului Skai, insa patrula trimisa la fata locului a revenit sa isi indeplineasca misiunea.

Sediul postului de televiziune Skai a fost evacuat timp de mai multe ore. Postul de televiziune Skai face parte din grupul de presa, cu orientare de dreapta, al familiei de armatori Alafouzos, in care se afla si importantul cotidianul liberal Kathimerini.

Alegatorii greci urmeaza sa opteze duminica intre dreapta si stanga radicala anti-austeritate, intr-un scrutin polarizat, considerat hotarator pentru viitorul tarii in zona euro. (Mediafax)

×