x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful diplomației americane vizitează Thailanda pentru a contracara presiunea Chinei

Șeful diplomației americane vizitează Thailanda pentru a contracara presiunea Chinei

10 Iul 2022   •   13:11
Șeful diplomației americane vizitează Thailanda pentru a contracara presiunea Chinei

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, face o vizită în Thailanda pentru a consolida sprijinul regional și a contracara presiunea Chinei, potrivit Reuters.

Statele Unite și Thailanda au semnat duminică acorduri pentru a aprofunda legăturile deja puternice dintre cele două țări, în timp ce Washingtonul își intensifică eforturile de a contracara influența tot mai mare a Chinei în Asia.

Secretarul de stat american Antony Blinken și ministrul de externe thailandez Don Pramudwinai s-au angajat să îmbunătățească parteneriatele în domeniul schimbărilor climatice, al aplicării legii și al cooperării în domeniul securității.

Vizita lui Blinken are loc la o zi după ce acesta s-a întâlnit cu ministrul chinez de externe, Wang Yi, în Indonezia, în timpul reuniunii miniștrilor de externe din cadrul G20.

Blinken se va întâlni, de asemenea, cu prim-ministrul Prayuth Chan-ocha.

„Ducem parteneriatul dintre noi pe deplin în secolul XXI", a declarat Blinken, adăugând că Thailanda este un aliat important „într-o regiune care modelează traiectoria secolului".

Discuțiile cu Prayuth vor include criza din Myanmar și extinderea cooperării, a precizat Departamentul de Stat.
După Thailanda, el va face o oprire neprogramată anterior la Tokyo pentru a prezenta condoleanțe poporului japonez după uciderea fostului prim-ministru Shinzo Abe, a precizat Departamentul de Stat.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: blinken