x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful diplomaţiei germane: Nu mai avem mult timp pentru a evita un Brexit dur

Şeful diplomaţiei germane: Nu mai avem mult timp pentru a evita un Brexit dur

29 Mar 2019   •   21:15
Şeful diplomaţiei germane: Nu mai avem mult timp pentru a evita un Brexit dur

Ministrul german al afacerilor externe a estimat că nu mai este suficient timp pentru a evita un Brexit dur, după o nouă respingere, vineri, a acordului pentru ieşirea Marii Britanii din UE de către parlamentarii britanici, informează AFP.

"Nu mai avem mult timp pentru a evita un Brexit dezorganizat", a atenţionat Heiko Mass într-un scurt comunicat. "Britanicii trebuie să decidă înainte de 12 aprilie cum să procedeze în continuare", a adăugat el.

"Pot spune un singur lucru: Germania şi UE sunt bine pregătite, pentru toate variantele" (de Brexit), a declarat ministrul german, subliniind că ţările europene au luat precauţii pentru a-şi apăra populaţiile împotriva consecinţelor negative ale unui eventual Brexit dur.

Parlamentul britanic a respins vineri, pentru a treia oară, acordul de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană. În favoarea acordului s-au pronunţat 286 de deputaţi, iar împotriva documentului 344 de deputaţi.

După anunţarea rezultatului votului, premierul britanic Theresa May şi-a exprimat profundul regret că acordul convenit cu Bruxelles-ul a eşuat, avertizând că implicaţiile vor fi ''grave''. Şefa executivului de la Londra a spus că singura opţiune juridică existentă în prezent este ieşirea din Uniunea Europeană în data de 12 aprilie şi a menţionat că nu este timp suficient pentru a conveni sau a ratifica un acord.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: șeful diplomației germne brexit acord