x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful NATO avertizează asupra comportamentului ”nesăbuit” al Coreei de Nord

Șeful NATO avertizează asupra comportamentului ”nesăbuit” al Coreei de Nord

10 Sep 2017   •   15:00
Șeful NATO avertizează asupra comportamentului ”nesăbuit” al Coreei de Nord

Comportamentul "nesăbuit" al Coreii de Nord este o ameninţare globală şi necesită un răspuns global, a declarat duminică şeful alianţei militare NATO Jens Stoltenberg, transmite Reuters. 
     
Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord nu este direct implicată în criză dar a cerut în mod repetat Coreii de Nord să îşi abandoneze programele nuclear şi de rachete balistice. Phenianul a efectuat cel de-al şaselea şi cel mai puternic test nuclear al său săptămâna trecută. 
     
"Comportamentul nesăbuit al Coreii de Nord este o ameninţare globală şi necesită un răspuns global şi care include de asemenea NATO", a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat televiziunii BBC. 
     
Stoltenberg a refuzat să spună dacă teritoriul SUA Guam, ameninţat de Coreea de Nord, este protejat de articolul 5 al tratatului NATO, care prevede că un atac asupra unui membru este un atac asupra tuturor. 
     
"Acum ne concentrăm total asupra modului în care putem contribui la o soluţie paşnică a conflictului", a spus el. 
     
Ministrul britanic al apărării Michael Fallon a declarat de asemenea la BBC că conflictele militare ar trebui evitate cu orice preţ.AGERPRES

×