x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Seismul din Haiti, rezultat al magiei negre?

Seismul din Haiti, rezultat al magiei negre?

de Anca Aldea    |    14 Ian 2010   •   00:00

Un pastor american susţine că haitienii au fost loviţi de cutremur din cauza "unui pact cu diavolul" încheiat de locuitorii acestei ţări. Declaraţia îi aparţine pastorului american Pat Robertson şi a fost transmisă la CNN.



"Tragedia a avut loc din cauza a ceea ce s-a întâmplat cu mult timp în urmă în Haiti, iar oamenii evită să vorbească despre asta. Haitienii erau sub stăpânire franceză. Ştiţi bine de Napoleon al III-lea şi toate acestea. Dar s-au adunat şi au făcut un pact cu diavolul. Au jurat că îi vor sluji diavolului dacă îi va scăpa de francezi. Iar diavolul a acceptat", a spus pastorul. Acesta a explicat în continuare că după ce haitienii i-au învins pe coloniştii francezi în 1804 şi şi-au proclamat independenţa au fost loviţi de blesteme în mod constant.

Nu este prima dată când Pat Robertson face astfel de declaraţii controversate. După ce uraganul Katrina a lovit oraşul New Orleans provocând moartea a 1.800 de persoane, pastorul a declarat că Dumnezeu a găsit această cale de a pedepsi poporul american.

×
Subiecte în articol: externe