x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Senatorul american democrat Robert Menendez, declarat vinovat în procesul său pentru corupţie

Senatorul american democrat Robert Menendez, declarat vinovat în procesul său pentru corupţie

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2024   •   11:30
Senatorul american democrat Robert Menendez, declarat vinovat în procesul său pentru corupţie
Sursa foto: Hepta

Influentul senator democrat din SUA Robert Menendez a fost declarat vinovat marţi de o curte cu juraţi în procesul său pentru corupţie care a început în urmă cu două luni, a anunţat parchetul federal din New York, informează AFP.

În vârstă de 70 de ani, acest veteran al politicii americane a fost declarat vinovat de conspiraţie în vederea comiterii de acte de corupţie, conspiraţie pentru a acţiona în calitate de agent al unui guvern străin, precum şi de obstrucţionarea justiţiei, a precizat parchetul.

"Bob" Menendez a compărut în faţa instanţei pentru că a făcut uz de influenţa sa în folosul unor oameni de afaceri, al Egiptului şi Qatarului.

Cei doi oameni de afaceri care au compărut alături de el au fost declaraţi de asemenea vinovaţi.

Soţia senatorului, Nadine Arslanian Menendez, pe care avocaţii senatorului au încercat să dea vina, este de asemenea urmărită penal, însă ar urma să fie judecată separat, pentru că primeşte îngrijiri pentru cancer mamar.

Bon Menendez este un senator influent, fost preşedinte al puternicei Comisii pentru afaceri externe a Senatului, din care a demisionat din cauza acestui dosar, "un caz clasic de corupţie la scară mare", potrivit acuzării.

Între 2018 şi 2023, "el şi-a pus puterea (de influenţă) la vânzare", a adăugat, în timpul rechizitoriului, unul dintre procurorii federal din Manhattan, Paul Monteleoni.

Procurorul a enumerat descoperirile anchetatorilor în timpul unei percheziţii la domiciliul cuplului, în iunie 2022: 480.000 de dolari bani lichizi ascunşi în dulapuri, haine sau seifuri, la care se adaugă 70.000 de dolari descoperiţi într-un seif din apartamentul lui Nadine Menendez şi 13 lingouri de aur.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Robert Menendez coruptie