x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Senatul francez, victima lui Madoff

Senatul francez, victima lui Madoff

de Sînziana Stancu    |    25 Sep 2009   •   00:00

Noua victimă a "afacerii Madoff" este chiar Senatul francez, care a pierdut aproximativ 300.000 de euro din fondurile de pensii, ce au intrat în schema de tip piramidal, Ponzi, a escrocului internaţional Bernard Madoff.

O sursă apropiată preşedinţiei Senatului francez afirmă că banii de pensii au fost pierduţi prin intermediul fondurilor de investiţii Phoenix Alternativ Holdings, între care o parte a fost plasată indirect finanţistului american, scrie Le Monde. Philippe Richert, chestorul Senatului, a ţinut să precizeze însă într-un interviu acordat cotidianului le Parisien, că pierderile au fost recuperate aproape în întregime, iar plasamentele şi-au recuperat treptat valoarea avută înainte de declanşarea crizei financiare. Potrivit Le Point, gestionarii fondului de pensii al Senatului au hotărât, după ce "afacerea Madoff" s-a prăbuşit, să nu mai investească banii depuşi decât în fonduri înregistrate în Franţa.

Bernard Madoff a pledat vinovat în luna martie în frauda de tip "piramidă Ponzi", orchestrată de el timp de 20 de ani şi care s-a ridicat la o pierdere de 65 de miliarde de dolari pentru cei care au investit în această schema.

×
Subiecte în articol: externe