x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ironic: Lavrov le cere israelienilor și palestinienilor să fie responsabili și să se gândească la pace

Ironic: Lavrov le cere israelienilor și palestinienilor să fie responsabili și să se gândească la pace

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2023   •   22:20
Ironic: Lavrov le cere israelienilor și palestinienilor să fie responsabili și să se gândească la pace
Sursa foto: Hepta

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov i-a îndemnat duminică, prin telefon, pe diplomații palestinieni și israelieni de rang înalt să facă tot posibilul pentru a evita escaladarea violențelor în Ierusalim și Cisiordania, a transmis ministerul său, potrivit Reuters.

„Serghei Lavrov le-a cerut partenerilor israelieni și palestinieni să dea dovadă de maximă responsabilitate și să se abțină de la orice acțiune care ar putea provoca o degradare suplimentară a situației”, a precizat Ministerul de Externe rus într-un comunicat.

Lavrov a mai spus că există o nevoie „acută” ca „Cvartetul” de mediatori internaționali să repornească discuțiile de pace între reprezentanții israelieni și palestinieni, potrivit comunicatului.

Poliția israeliană a izolat duminică casa familiei din Ierusalim a unui atacator palestinian. Acesta a ucis șapte persoane în fața unei sinagogi, la o zi după ce forțele israeliene au ucis șapte militanți și doi civili într-un raid în Cisiordania.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: serghei lavrov pace Israel palestina