x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov reacționează la refuzul SUA de acordare a vizelor pentru jurnaliștii ruși la ONU: „Nu vom uita, nu vom ierta”

Serghei Lavrov reacționează la refuzul SUA de acordare a vizelor pentru jurnaliștii ruși la ONU: „Nu vom uita, nu vom ierta”

de Redacția Jurnalul    |    24 Apr 2023   •   16:00
Serghei Lavrov reacționează la refuzul SUA de acordare a vizelor pentru jurnaliștii ruși la ONU: „Nu vom uita, nu vom ierta”
Sursa foto: Hepta

În contextul președinției rotative a Consiliului de Securitate al ONU, deținută de Federația Rusă, jurnaliștii din această țară nu au primit vize din partea Statelor Unite, fapt care l-a făcut pe șeful diplomației de la Moscova să reacționeze, scrie AFP:

„Nu vom uita, nu vom ierta. O ţară care se autointitulează cea mai inteligentă, cea mai puternică, cea mai liberă, cea mai corectă s-a dezumflat şi chiar a făcut un lucru stupid. SUA au arătat ce valorează declaraţiile privind libertatea de expresie”, a spus Serghei Lavrov.

Aceștia trebuiau să-l însoțească pe ministrul rus de Externe la sediul ONU din New York.

În ziua de 24 aprilie, acesta prezidează o reuniune privind „multilateralismul eficient în apărarea principiilor Cartei Naţiunilor Unite”, iar pe 25 aprilie va conduce o întrunire privind problema israeliano-palestiniană.
 

×
Subiecte în articol: sua Rusia onu jurnalisti rusi serghei lavrov