x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Lavrov şi omologul său turc s-au întâlnit la Belgrad

Serghei Lavrov şi omologul său turc s-au întâlnit la Belgrad

03 Dec 2015   •   17:42
Serghei Lavrov şi omologul său turc s-au întâlnit la Belgrad

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi omologul său turc, Mevlut Cavusoglu, s-au întâlnit joi la Belgrad, cu ocazia reuniunii ministeriale a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), fiind prima întâlnire între şefii diplomaţiilor de la Moscova şi Ankara după ce un bombardier rus a fost doborât la 24 noiembrie de aviaţia turcă la graniţa cu Siria, informează TASS şi AFP.

'Întâlnirea între cei doi miniştri a început la ora prevăzută' (14,15 GMT), a precizat o sursă diplomatică turcă pentru AFP.

Anterior, în discursul său către naţiune, preşedintele rus Vladimir Putin a lansat acuzaţii dure la adresa conducerii turce, declarând că Rusia nu va uita uciderea militarilor săi şi ştie exact ce trebuie făcut împotriva celor vinovaţi de această crimă, liderul de la Kremlin referindu-se la pilotul avionului doborât de aviaţia turcă.

Şeful statului rus a mai afirmat că Rusia nu se va limita la măsurile economice anunţate deja, dar că Moscova va acţiona responsabil şi 'fără să agite armele'.

×