x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serghei Șoigu acuză Occidentul de prelungirea conflictului din Ucraina

Serghei Șoigu acuză Occidentul de prelungirea conflictului din Ucraina

19 Apr 2022   •   14:44
Serghei Șoigu acuză Occidentul de prelungirea conflictului din Ucraina
Sursa foto: Serghei Șoigu/Hepta

Rusia acuză UE și SUA că vor să prelungească conflictul militar din Ucraina prin trimiterea de arme, spune ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, citat de Reuters.

"Volumul în creştere a livrărilor de arme străine demonstrează clar intenţia statelor occidentale de a împinge autoritățile de la Kiev să lupte până la ultimul ucrainean", spune acesta.

El insistă că Rusia vrea să elibereze regiunea separatistă Donbas. 
"Armata rusă execută sarcini stabilite de comandantul suprem al armatei pentru operaţiunea militară specială. În consecinţă, planul de eliberare a republicilor populare Doneţk şi Lugansk este pus în aplicare", a explicat acesta la o reuniune cu înalţi responsabili din Ministerul Apărării şi din armată, unde a fost prezent și şeful Statului Major, Valeri Gherasimov.

Vladimir Putin acuză Ucraina de genocid împotriva etnicilor ruși din Donbas și a recunoscut independența republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk.

Totodată, ca urmare a livrărilor tot mai mari de armament din Statele Unite, Moscova a trimis o notă la Washington în care a semnalat cu privire la "consecinţe imprevizibile" dacă NATO va continua să furnizeze tehnică militară Ucrainei, spunând că va ataca transporturile militare. 
Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a confirmat că această notă a fost trimisă "tuturor ţărilor, inclusiv Statelor Unite".

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina livrari de arme