x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Serie de 12 cutremure pe o insulă situată la sud de Tokyo. Nu a fost emisă avertizare de tsunami

Serie de 12 cutremure pe o insulă situată la sud de Tokyo. Nu a fost emisă avertizare de tsunami

17 Apr 2013   •   14:22
Serie de 12 cutremure pe o insulă situată la sud de Tokyo. Nu a fost emisă avertizare de tsunami
Sursa foto: nasa.gov

Un puternic seism cu magnitudinea 6,2 s-a produs miercuri pe insula Miyakejima, situată la 175 km la sud de capitala japoneză Tokyo, după o serie de seisme cu magnitudine mai redusă în acelaşi loc, în orele precedente, a indicat agenţia niponă de meteorologie, relatează AFP.

Nu a fost emisă nicio avertizare de tsunami în urma seismului, iar pe insula vulcanică au fost raportate alunecări de teren, relatează şi Reuters, potrivit agerpres.ro.

Cel mai puternic cutremur s-a produs la ora locală 17.57 (08.57 GMT) şi a fost resimţit pe o zonă întinsă, inclusiv Tokyo. Hipocentrul său s-a aflat la o adâncime de 20 km, a semnalat agenţia niponă menţionată, care adaugă că nu a fost înregistrat niciun rănit până la acest moment.

O conferinţă de presă a seismologilor agenţiei nipone va avea loc mai târziu în cursul zilei.

Sâmbătă dimineaţă, un seism cu magnitudinea 6,3 a zguduit vestul ţării, în apropiere de oraşul portuar Kobe, în acelaşi loc în care s-a produs, în 1995, un cutremur care a ucis peste 6.400 de persoane. Duminică, un seism cu magnitudinea 5,2 a avut loc pe coasta prefecturii Fukushima, deja afectată de un cutremur cu magnitudinea 9 urmat de un tsunami la 11 martie 2011.

×
Subiecte în articol: cutremur japonia tsunami