x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Servicii de informații: Rezistența ucraineană în fața armatei Federației Ruse va ceda în curând

Servicii de informații: Rezistența ucraineană în fața armatei Federației Ruse va ceda în curând

14 Mar 2022   •   13:16
Servicii de informații: Rezistența ucraineană în fața armatei Federației Ruse va ceda în curând

Rezistența ucraineană în fața armatei Federației Ruse va ceda în curând, arată o notă a serviciilor de informații dintr-un stat NATO, citat de BFM TV.

Forțele armate ruse au început  să lanseze atacuri din ce în ce mai multe și mai mari, cărora forțele ucrainene nu le pot rezista pe termen scurt sau mediu, arată documentul.

În plus, Kiev-ul este asediat de mai multe zile, precum și zone din vestul țării, unde inițial au avut loc atacuri, acum sunt vizate de rachetele rusești. Prin urmare, partea de vest a țării nu mai este în siguranță și diferite scenarii sunt analizate.

Este astfel de așteptat ca forțele ruse să-și intensifice operațiunile, la nivel militar, dar și în ceea ce privește comunicațiile. Nu este clar dacă degradarea actualelor linii de comunicații din Ucraina este provocată intenționat de ruși sau reprezintă o consecință a războiului. Totuși, forțele militate ruse ar trebui să taie comunicațiile pentru a slăbi capacitățile ucrainene.

Specialiștii au mai observat o înmulțire a atacurilor cibernetice. Nu în cele din urmă, raportul subliniează temerea potrivit căreia Rusia se pregătește să utilizeze arme chimice în Ucraina, în special într-un oraș sau într-o zonă greu de ocupat.

Raportul exclude varianta ca armata rusă să provoace în mod intenționat un incident nuclear la Cernobîl, deoarece acesta va avea un efect negativ și asupra Federației.

Invazia Ucrainei a început pe 24 februarie 2022.

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina